15.7 C
Banja Luka
3. October 2022.
Magazin

Otkriveni honorari srpskih glumaca i ko najviše zarađuje

Mladi glumac dobija isti honorar kao Aleksandar Berček, Žarko Laušević i Miki Manojlović.

Zarada i plate srpskih glumaca i glumica:

Seka Sabljić, Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Žarko Laušević i Miloš Biković najskuplji su srpski glumci.

Ove zvijezde ne prihvataju nijednu ulogu ukoliko za dan snimanja ne dobiju 2.000 evra, a ako reditelji žele da ih angažuju za neku manju ulogu, moraju da izdvoje čak 5.000 evra po danu.

“Žarko Laušević, Miki Manojlović i Aleksandar Berček već godinama uzimaju najviše para za filmove i serije. Pored toga što su talentovani, cijenu im diže i to što ne prihvataju olako svaku ulogu koja im se ponudi. Zbog toga, kada producenti i reditelji odluče da ih angažuju za neki projekat, već unaprijed znaju da će morati da plate 2.000 evra po danu za njihove honorare”, rekao je neimenovani izvor i otkrio da “cijena zavisi i od veličine uloge”.

“Ukoliko nisu među glavnim glumcima, onda traže 5.000 evra.”

Jedina žena među najplaćenijim glumcima je legendarna Seka Sabljić.

“Biković, poput mnogo starijih kolega, ima honorar od 2.000 evra dnevno. Međutim, u Rusiji zarađuje mnogo više! Tamo je za film ‘Sluga’, koji je najgledaniji u istoriji ruske kinematografije, uzimao 5.000 evra po danu”.

Iza ove petorke slijede Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Milan Marić, Miloš Timotijević i Raša Bukvić, sa honorarima od 1.500 evra po danu.

“Marić je zahvaljujući filmu “Toma” i seriji “Državni službenik” među najtraženijim glumcima mlađe generacije. Timotijević i Bukvić su poslije uloga u serijama ‘Besa’ i ‘Južni vetar’ podigli cijenu, dok supružnike Vojina i Slobodu publika voli da gleda već godinama”, završava izvor, prenosi Informer.